Bloom_3
deco-quart-3-aegan
bg_img-white

Möt Hanna Wångdahl, Olivia Lundmark och Hanna Johnsson som går graduateprogrammet Bloom. Vi träffas över en kaffe i köket på kontoret för att höra om hur det senaste året varit och deras erfarenheter av Bloom.

 

Första frågan är given, hur är det att vara en del av graduateprogrammet Bloom?

Hanna Wångdal: Jag är otroligt glad över att fått den här möjligheten! Jag har utvecklats mer än jag kunde tänka mig. Förutom inspirerande utbildningar och spännande kundprojekt som fördjupat min kompetens har de veckovisa reflektionerna tillsammans med andra Bloom-deltagare gett mig ovärderliga insikter. Jag har lärt mig mycket om mig själv, hur jag fungerar i olika sammanhang och hur andra i gruppen tänker och ser på saker. Dessutom har jag fått många fina vänner som jag umgås med både på och utanför jobbet.

Oliva Lundmark: Att få börja sin konsultkarriär tillsammans med alla härliga människor som befinner sig på samma resa har varit ett superskönt stöd. Vi har också fått användbara verktyg som kommer att hjälpa oss i konsultlivet. Men vad jag verkligen är mest tacksam för är att vi är ett bra team och har kul tillsammans.

Hanna Johnsson: Det har gett mig ett sammanhang och ett stort kontaktnät, även utanför Influence People. Dels har jag mina Bloom-kollegor och dels har vi en mentor i varje bolag att ställa frågor och bolla tankar med. Det är tryggt och utvecklande. 

Läs mer och ansök till Bloom 2024

"Jag är otroligt glad över att fått den här möjligheten! Jag har utvecklats mer än jag kunde tänka mig.”

Hanna Wångdal

 

Bloom 2024_

Med facit i hand är det lätt att förstå att ni är nöjda med ert val. Men hur kom det sig att ni sökte er till Influence People?

Hanna Wångdal: Jag har alltid tyckt att det finns ett övervägande fokus på processer och strukturer, men att det sällan talas om de människor som faktiskt skapar och genomför dem. När jag hittade till Influence People insåg jag snabbt att de delade mitt synsätt - att människorna och samarbetena bakom processerna och strukturerna är minst lika viktiga, kanske till och med ännu viktigare.

Oliva Lundmark: Eftersom jag alltid varit intresserad av människor och beteenden valde jag att studera beteendevetenskap och HR-management. Men jag kände mig lite kluven efter examen, jag visste inte riktigt vart jag ville söka mig. Jag ville jobba strategiskt med frågor där människan i organisationen var i centrum, men tyckte inte att jag hittade rätt. När jag fick höra om Influence People som säger att "The future is human", så kände jag direkt att allt föll på plats.

Hanna Johnsson: När jag såg annonsen för Influence People drogs jag till frågan som ställdes där:  "Är du nyfiken på mänskligt beteende?". Jag har alltid velat arbeta på en arbetsplats där den mänskliga aspekten är i fokus och ligger till grund för projekten som genomförs.

"När jag ser tillbaka inser jag hur mycket jag utvecklats och lärt mig under det här året. Otroligt kul och häftigt att inse!"

Olivia Lundmark

 

Bloom 4

Berätta hur en arbetsvecka kan se ut!

Hanna Wångdal: Det varierar från vecka till vecka. Det handlar om allt från att ta fram kommunikation till våra målgrupper och göra statusuppföljning av projektet jag är i till att utveckla nya arbetssätt. Eftersom jag är en del av ett större projekt med fler konsulter träffar jag också många av mina kollegor under veckan. Det är väldigt värdefullt. Min vecka avslutas med reflektion tillsammans med de övriga deltagarna i Bloom där vi delar insikter och upplevelser.

Olivia Lundmark: En arbetsvecka kan såklart variera, men vi alla tre kan nog vara överens om att det är många möten i olika konstellationer och det är viktigt för att driva projekten framåt i rask takt. Några timmar i veckan arbetar jag med frågor kopplat till kommunikation och marknadsföring.

Har ni något speciellt minne från ert första år här?

Oliva Lundmark: Innan min första dag fick jag åka med på den årliga sommarkonferensen. Det kändes såklart lite pirrigt, men den värme och inkludering som jag upplevde fick mig direkt att känna att jag hamnat på rätt plats. Här finns en inkluderande och ödmjuk kultur där man värnar om varandra och har kul med sina kollegor.

Hanna Johnsson: Jag har blivit väldigt positivt överraskad ur många aspekter, både av Influence People och Bloom. Framför allt har jag upptäckt hur stor skillnad det gör när grupper har förmågan att samarbeta väl och hur positivt det påverkar resultaten.

Hanna Wångdal: Klyschigt nog skulle jag säga att Bloom och Influence People överträffade alla mina förväntningar.

Bloom graduates

Related 

SS07700
7 July, 2022
EN

Our Graduate Program

kerstin.nystedt
Welcome to Bloom Hi student! Welcome to our page for Bloom - the graduate consultancy training program from the Newground Alliance companies. It’s a unique, people-centric learning journey providing young consultants with everything they need to begin...
Clara
6 July, 2022
EN

Interview Clara Voss

kerstin.nystedt
Get to know Clara Voss who participated in our graduate program 2019 and is now a consultant focusing on transforming HR!   Education: MSc in Strategy, Organization & Leadership - Copenhagen Business School. BSc in Business Administration - Lund...
20211122 INFLUENCE PEOPLE-241-Redigera_Stellan-Stephenson_
5 July, 2022
EN

Interview Anton Birgersson

kerstin.nystedt
Say hi to Anton Birgersson who is currently participating in the graduate program which started September 2021!    Education: MSc in Design and Product Development - Linköping University.  Current Position: Management Consultant, Team Future of HR...
deco-quart-2-terracotta